maj  
 

søndag den 27. maj 12.00 - tekst og fotos : Kolding HK  Kevin Wonsild og KH-sportschef
Jimmi Jørgensen

 
Oprustning: KH forstærker truppen igen
 
Kevin Wonsild skifter fra Kolding IF til KHs 2.divisionshold

Forleden præsenterede Kolding Håndboldklub den tidl. KIF Kolding og Fredericia HK spiller Jacob Kühne
som ny playmaker til deres 2.divisionshold til næste sæson. KH fortsætter nu oprustningen, idet næste
skud på stammen bliver den 20-årige Kevin Wonsild, der i denne sæson har været tilknyttet KIF.

 

Kevin Wonsild er 197 cm høj og vejer 92 kg
Kevin er en rigtig dygtig 2 vejs spiller, han kan spille alle 3 bagspils-positioner, og nok så vigtigt, så er han
rigtig stærk i forsvar.

 

- Kevin er en ung gut med det rette indstilling og er parat til at arbejde hårdt for holdet, og Kevin bliver uden tvivl en rigtig vigtig spiller for os, til næste sæson både i angrebet og i forsvaret. Jeg har store forventninger til ham og mener at han har et stort udviklings potentiale, udtaler sportschef Jimmi Jørgensen.

 

-Jeg valgte KH, fordi jeg synes at deres indstilling og mentalitet er den helt rigtige for mig. Jeg får mulighed
for at spille sammen med dygtige spillere, og samtidig får en masse ansvar, hvilket jeg har brug for, for at
kunne udvikle mit spil. KH er i gang med et rigtig spændende projekt, som jeg glæder mig til at være en
del af. Sammen vil vi kæmpe for at indfri forventningerne til den kommende sæson, udtaler Kevin Wonsild
 

tirsdag den 22. maj 20.00 - tekst og fotos : KIF Brydning    

 
KIF’s brydere på medaljehøst i Tjekkiet
 
Med 2 sølvmedaljer var stemningen høj, da KIF’s brydere i Pinsen deltog ved LidicieCup i Kladno, Tjekkiet

I Pinsen var KIF med 5 breddebrydere en del af Team Jylland, der bestod af Frederikshavn, Ålborg, Randers,
Aarhus og Kolding, der tog den lange tur til Kladno i Tjekkiet for at deltage ved LidicieCup.
 
Med over 300 deltagere fra legendariske brydenationer som Polen, Slovakiet, Tyskland, Kroatien og Tjekkiet
var alle godt klar over det blev en hård opgave.
 
Stævnet blev åbnet af diverse officials med lange taler, og på et sprog vi havde lidt svært ved at forstå. Derefter fulgte en lille opvisning i mavedans, førend stævnet for alvor blev fløjtet i gang.
 
Bryderne gik dog forholdsvis uimponeret til opgaven og alle leverede gode præstationer.
 
Sigge på bare 5 år nåede til finalen, som han desværre tabte. Sigge tog derfor den første sølvmedalje med
hjem til Kolding.
 
Virgil fik to kampe i sin 14 mand store vægtklasse og endte således uden for medalje-kampene. Virgil er bare 7 år og høstede således værdifuld erfaring ved udenlandske stævner.
 
Islambek nåede helt til finalen hans 13 mand store vægt klasse. Islambek viste usædvanlig fightervilje, der
resulterede i nogle særdeles spændende kampe. Efter 5 sejre stod Islambek i finalen, men måtte her se sig
besejret af en bedre bryder. Islambek tager derved en helt fortjent den anden sølvmedalje med hjem.
 
Britt havde 4 modstandere i hendes vægtklasse, og formåede at vinde en kamp, hvilket holdt hende uden
for medaljeplaceringerne.
 
Mikkel var landet i en stor pulje med 12 deltagere. Mikkel vandt flot sin første kamp, men tabte herefter
marginalt til modstandere, der var bedre på dagen.
 
Turen var absolut en succes, både resultatmæssigt med 2 sølvmedaljer, selvom alle nok helst også havde
set en guldmedalje, men turen gav også værdifuld erfaring for vore forholdsvis uerfarende brydere, der fik afprøvet deres brydefærdigheder i et lidt uvant miljø med en intens stemning og mod gode modstandere.
 

tirsdag den 15. maj 13.30 - tekst  : Lars Løgstrup Sørensen, Kolding VK   Det gyldne øjeblik hvor KVKs finaleplads
blev sikret.
foto: hamistolen.dk

 
Kolding VK scorer sølv ved U21 DM for herrer
 
Der var udfordringer. Men de blev løst..!

Fra starten var oddsene imod holdet, da man havde svært ved at finde spillere nok til at stille et hold til U21 DM. Men i samarbejde med Middelfart VK lykkedes det samle et holde bestående af otte spillere (fem fra Kolding og tre fra Middelfart).

 

Næste udfordring var at finde en træner og en coach, dette viste sig at være endnu sværere og først 14 dage før DM stævnet blev der fundet en coach til holdet.

 

Den sidste udfordring var få holdet spillet sammen. Denne udfordring blev gjort sværere af at Middelfart spillere var optaget af det rigtige DM, hvor de spillede finaler. Og ikke mindst fordi man var nød til at omskole spillere for at få dækket de 7 pladser der på en volleyball bane. De unge mennesker tog dog udfordringen i stiv arm og gjorde det bedste de kunne med dekort de havde på hånden.

 

Fredag ankom holdet til Ikast hvor U21 DM stævnet skulle afholdes. Og her skulle holdet også spille sin første kamp som hold. Heldigvis for holdet var modstanderne en overkommelig opgave. Holstebro KFUM havde kun lige kvalificeret sig til stævnet (Kolding-Middelfart var direkte kvalificeret, da holdet blev seeded til at være i top 6 af Dansk Volleyball Forbund), og var derfor på papiret en let modstander. Selv om Kolding-Middelfart havde svært ved at finde rytmen som hold, så var spillernes individuelle niveau for højt for Holstebro som ellers kæmpede bragt. Kampen blev vundet sikkert 2-0 (25-17,25-21).

 

Lørdag bød på nogle lidt hårdere modstandere. Først galt det Ikast, som via deres Idrætsefterskole med en volleyball linje har et god sammenspillet hold med mange gode talenter. Det viste sig også i starten, hvor Kolding-Middelfart havde svært ved at finde en god rytme, så kørte Ikast's tog allerede på skinner. Men efterhånden som kampen skred frem begyndte man at finde de redskaber der skulle til for at bryde modstanderne spil og efter en gyser i andet sæt, lykkedes det at vende et truende nederlag til en 2-1 sejr (21-25, 27-25, 15-12).

 

Efter en kort pause, med lidt mad og hvile, kom der nu den største udfordring for holdet. Gentoft Volley er et stort og sammenspillet hold, som har nogle af danmarks bedste spillere på holdkortet. Men som underdog bed holdet godt fra sig, men man kunne godt mærke at den smalle trup og den hårde kamp et par timer før begyndte at sætte sine spor. Efter et hårdt første sæt, hvor holdet kæmpede med næb og klør måtte holdet strække våben og tabte 2-0 (29-31, 18-25).

 

Dette betød at man som nummer 2 i puljen skulle spille en kvartfinalekamp mod et hold fra den anden pulje. Og denne kamp skulle spilles lørdag aften. Kampen blev spillet mod DHV/Marienlyst, som af sammensætning lignede Kolding-Middelfart, men igen havde fordelen af at have spille mere sammen. Kampene var nu ikke længere bedst af 3, men bedst af 5. Efter en lag dag for begge hold blev det en kamp om vilje og her vandt Kolding-Middelfart 3-0 (25-20, 25-16, 25-22).

 

Søndag morgen skulle holdet semifinale mod VK Vestsjælland (VKV), som suverænt havde vundet deres pulje og derfor var gået direkte i semifinalen. Hvilket også betød de havde en kamp mindre i benene. Desuden er det et stort hold med nogle store talenter. VKV havde nok undervurderet holdet lidt, for de kom ikke godt start hvilket betød at Kolding-Middelfart næste stjal de første 2 sæt. Herefter begyndte de at bide fra sig og snuppede de næste 2 sæt forholdsvist suverænt. I femte sæt ændrede Kolding-Middelfart lidt i startpositionerne, for at bryde rytmen hos VKV. Dette virkede og man fik et lille forspring, som det lykkedes at holde resten af kampen, selv om VKV kom meget tæt på. 3-2 (25-18, 25-23, 14-25, 22-25, 15-13)

 

Finalen stod nu mod Gentofte Volleyball. De havde en kamp mindre i benene og havde også klaret deres semifinale på kortere tid. Så i modsætning til det første møde, så var oddsene MEGET på Gentoftes side. Der var dog aldrig rigtigt tvivl om udfaldet for selv om Kolding-Middelfart kæmpede bragt, så kunne de trætte kroppe ikke følge med Gentofte, selv om i perioder spillede lige op med dem. Gentofte vandt 3-0 (25-20, 25-18, 25-18).

 

Men holdet, som havde alle odds imod sig, kan nu bryste sig at være det næstbedste U21 hold i Danmark.

 

tirsdag den 1. maj 09.00 - tekst og foto : Trekanten KIF   Mai Ginge Jensen fra BK trekanten KIF er blevet udnævnt til ”Årets bowlingspiller”
på grund af sine topresultater i såvel
ind- som udland

 
Mai Ginge Jensen fra BK Trekanten KIF er ”Årets bowlingspiller”
 
En fantastisk sæson..

BK Trekanten KIF´s Mai Ginge Jensen har fået den ærefulde titel ”Årets bowlingspiller”. Det skyldes, at denne sæson har været helt fantastisk for hende med masser af topresultatet i såvel ind- som udlandet. I weekenden vandt hun således i Rødovre det danske mesterskab i både single og double, og med præstationen ved VM i december i Las Vegas, hvor det blev til en sølvmedalje, har der ikke været megen tvivl om, hvem der skulle have prisen i år.
 
Mai Ginge Jensen vandt doublen sammen med klubkammeraten Pernille Rasmussen, som også vandt sølv i single ved dette års DM.

 
Koldingspillere har tidligere gjort opmærksom på, at hun ville helt tilbage til toppen igen, efter at hun har ligget nærmeste stille på grund af en rygskade. Det er til fulde lykkedes med de mange topresultater.

 
Om sine resultater siger Mai Ginge Jensen:

 
- Jeg er meget stolt og glad for min udvikling, og at det allerede nu giver de resultater, jeg havde håbet på, er dejligt. Der ligger utroligt mange timer bag resultaterne, og det er skønt at se, at indsatsen betaler sig.

 
- Mai er i særklasse hos damerne, og har præsteret på absolut topniveau gennem hele sæsonen. Vi er enormt beærede over, at hun spiller i BK Trekanten KIF, for ikke nok med at hun er en bowlingspiller i verdensklasse, så er hun også både en fantastisk holdspiller og en helt fantastisk repræsentant for vores sport. Hun passer perfekt i vores koncept, siger formand for BK Trekanten KIF, Ole Stampe.

 
Af andre spillere fra BK Trekanten KIF, som tog medaljer med til Kolding i denne weekend, var:
Sascha Wedel bronzemedalje i double, Mikkel Brus Sørensen bronzemedalje i single, Tim Stampe sølvmedalje i double og Mik Stampe bronzemedalje i double.