april 2019  
 

mandag den 29. april 21.15 - tekst og fotos : KIF Fodbold 

 
Divisions-licens til
KIF Ungdom

 

Kl. 15.00 i dag har DBU offentliggjort licenstildelingen for de danske klubber i drengefodbold. Kolding IF er blevet tildelt 2 stjerner i det nye licenssystem samt opnået deltagelse i U17 – og U19 Divisionen.
 
DBU har kridtet stregerne op for et helt nyt licenssystem til denne sæson. I det nye licenssystem bliver klubberne tildelt en samlet score og et antal stjerner fra 1-5 (hele og halve), på baggrund af syv overordnede parametre som eksempelvis: strategi, organisation, holdudvikling, produktivitet mm.
 
Klubberne indrangeres på en liste ud fra deres samlede score, der er et udtryk for klubbernes evne til at talentudvikle. Kolding IF er samlet set blevet rangeret som nummer 21 i Danmark.
 
Licenstildelingen betyder endvidere, at Kolding IF i sæsonen 2019/2020 er blevet givet adgang til at optræde på landsdækkende niveau i U17 og U19 Divisionen.
 
Licensen er gældende i et år, hvorefter en ny licenstildeling finder sted.
 
”Det er en stor cadeau til alle, der tager del i talentudviklingen i Kolding Kommune. Det er første gang siden 2010, at der er U17 og U19 Division i Kolding Kommune, og første gang i Kolding IF’s 124 årige historie” udtaler Talentchef, Frederik Lund.
 
For 5 år siden rullede Kolding IF en ny talentudviklingsstrategi ud med en vision om at udvikle ungdomsspillere til klubbens 1. seniorhold. Efter to år fandt de 17 klubber i Fodboldsamarbejdet i Kolding Kommune et fælles setup med intention om at skabe rammerne for at styrke talentudviklingen. I den mellemliggende periode er Kolding IF/FSK blevet tildelt DBU T-licens i 2017 og 2018 samt DBU Topcenter i sommeren 2018. Således er U17 og U19 Division det naturlige næste skridt af det samlede talentudviklingssetup i Kolding Kommune, og en blåstempling af det arbejde, der er blevet gjort i Kolding IF/FSK de seneste år.
 
”At DBU har givet os adgang til U17 og U19 Divisionen er helt essentielt for at tilbyde vores dygtige ungdomsspillere i U13-U15 de bedste betingelser for at kunne udvikle deres fulde potentiale. I Divisionen bliver vores hold matchet på et højt nationalt niveau, der kan understøtte spillernes udvikling mod vores 1. seniorhold” fortæller KIFs sportschef, Ulrik Pedersen.
 

onsdag den 17. april 19.30 - tekst og fotos : Thomas Eriksen, BTK 73 

 
Flot 2. plads til Koldings 'batmænd'
ved de Jyske Mesterskaber

 

Bordtennisklubben BTK 73 har netop afsluttet sæsonen 2018/2019 i herre jyllandsserien. Vi endte med at gå ubesejret igennem forårsturneringen og kvalificerede os dermed til kampen om det Jyske Mersterskab. I alt kæmper 4 kredse med hold i jyllandsserien, hvoraf kun vinderne kvalificerer sig til finalestævnet. I år blev finalen spillet i Hørning Idrætscenter søndag den 14. april. Vores modstandere i finalestævnet var Nykøbing Mors og Hørning Bordtennisklub. Der var afbud fra Skalborg. Man spiller alle mod alle og det hold som først når 6 sejre har vundet. Der indledes med en double før singlekampe.
 
Koldings hold bestod af Brian Rasmussen, Heine Møller og Thomas Skjøth Eriksen. I første kamp var Hørning suveræne med en 6-0 sejr over Nykøbing Mors. Det var et lidt skræmmende resultat, da vi vurderede de to hold til at være meget lige. Så var det vores tur til at møde Nykøbing Mors. Vi havde på forhånd ventet en tæt kamp, men den blev heldigvis lettere end forventet. Vi vandt kampen med 6-3, så det var en dejlig sejr at gå videre på. Sejren blev grundlagt på en gedigen holdindsats, hvor vi hver især vandt to singlesejre. I doublen kom vi aldrig rigtig i gang og endte med at tabe den. Af nævneværdige resultater kan nævnes at Heine Møller vinder over en spiller med mere end 200 ratingpoints på kontoen mere end ham selv. Det var en god skalp. Og Thomas Skjøth Eriksen vinder en tæt kamp mod deres yngste spiller, hvor han i 4. sæt have to matchbolde i mod sig, men vender kampen og tager sejren i 5 sæt.

 
I sidste kamp var der dermed lagt op til finalekamp mod Hørning, da vi begge havde vundet vores kampe mod Nykøbing Mors. Hørning stillede med meget dygtige og rutinerede spillere. To af dem har i denne sæson hjulpet til på klubbens førstehold i 2. division. Så på papiret var det en svær opgave. Vi indledte kampen med en gyser af en double. I de to første sæt var vi chanceløse og var slet ikke tilstede, men så vågnede vi stille og roligt op og endte med at vinde kampen med 3-2. En dejlig start på kampen, som vi også havde brug for, hvis den skulle vindes. I singlerne var vi næsten helt lige og endte med at spille uafgjort 5-5. Dermed skulle kampen afgøres på sætscore, men der var Hørning klart bedst. Så tillykke med det Jyske Mesterskab til Hørning. Topscorer i kampen blev Koldings førstemand Brian Rasmussen med 3 flotte sejre. Brian har haft en flot sæson med et vundet klubmesterskab og blandt de allerbedste i jyllandsserien, samt den højeste placering på ratinglisten nogensinde i klubbens historie.

 
Igennem sæsonen har følgende spillere deltaget på holdet: Brian Rasmussen, Heine Møller, Torben Skov, Niels Berrig, Villy Dalgaard og Thomas Skjøth Eriksen.
 

 semifinalens to hold med Nykøbing Mors
til højre

BTK 73's trio, (fra venstre) Brian Rasmussen,
Thomas Skjøth Eriksen og Heine Møller
 

finalekampen
 

De to finalehold, fra venstre Hørning og BTK 73
 

tirsdag den 9. april 10.00 - tekst og fotos : Trekanten KIF  

 
BK Trekanten KIF har fået tre ungdomsspillere
til EM i Wien

 

Når ungdomslandsholdet i bowling i påsken drager til Østrig, nærmere bestemt til Wien, for at spille Ungdoms EM, er det med tre spillere fra Bowlingklubben Trekanten KIF på holdet.
Cecilie Dam, Mathias Ankerdal og Marcus Christensen er igen udtaget, og får dermed genvalg fra EM sidste år i Ålborg.
 
Erfaringerne taler efterhånden sit tydelige sprog for de tre Kolding-spillere: Sidste år blev der hentet bronzemedaljer hjem, og det forventes, at de kan gøre bedriften efter og måske denne gang veksle bronze med noget, som skinner lidt mere.
 
Om deltagelsen ved EM siger Cecilie Dam:
 
- Det er et stort mål for mig, som nu er opnået ved, at jeg endnu en gang er blevet udtaget til at repræsentere Danmark i de rød-hvide farver. Sidste år gik over alt forventning, og jeg tager derfor den samme målsætning i brug, som jeg brugte sidste år, da den virkede ganske udmærket.
 
- Jeg vil have fokus på en masse gejst og viljestyrke samt spille det bedste bowling, jeg nu engang kan. Derudover vil jeg huske på, hvad jeg er der for og kæmpe til det sidste. Selvom det er mit andet EM, er der stadig nogle nerver, som skal holdes under kontrol, men jeg håber, at jeg kan lære mere om mig selv både personligt og som bowler i forbindelse med de udfordringer og det pres, som nu engang venter på mig dernede.
 
Mathias Ankerdal:
 
- Jeg tager erfaringerne med fra mine to EM’er, og jeg kender strategierne, og jeg ved, hvad der er vigtigt for os som hold og individuelt. Min målsætning i Wien er, at jeg skal gøre mit bedste og være den bedste version af mig selv, og så kommer resultaterne af sig selv. Jeg håber på to medaljer, da jeg har været tæt på begge år i flere discipliner.
 
Marcus Christensen har ikke ønsket at udtale sig inden afgangen til Wien.

 
Bowlingklubben Trekanten KIF har fået tre spillere med til ungdoms EM i Wien i påske.
Det er fra venstre Marcus Christensen, Cecilie Dam og Mathias Ankerdal