maj  
 

tirsdag den 21. maj 21.30 - pressemeddelelse fra Kolding Boldklub 

 
KB bliver gældfri efter støtte fra Pierre Legarth

Det er i modgang, man skal kende sine venner og fjender. Og Kolding Boldklub har heldigvis rigtig mange venner. En af dem er Pierre Legarth, der via sit firma Pierre Ejendomme vil belønne KB for det store arbejde, der gøres i klubben. Pierre har besluttet at betale de 200.000 kroner, KB mangler for at blive gældfri, og at det er vi ham meget, meget taknemlig for. Pierre er en markant lokal bygherre, der på fornem vis går i den gamle byggematador Peter Nielsens fodspor.
 
Kolding Kommune har i forvejen besluttet at støtte Kolding Boldklub med 200.000 kroner over tre år, efter at klubben indgik en frivillig kreditorordning med Gældstyrelsen om tilbagebetaling af i alt 400.000 kroner. Også den støtte er vi KB meget taknemlig for. Vi ser den som et udtryk for, at kommunen sætter pris på det store arbejde, der gøres af vores mange træner, ledere og frivillige på Mosevej.
 
Støtten fra Kolding Kommune og Pierre Legarth betyder, at den daglige drift ikke berøres. Vi undgår ikke blot konkurs, men også kollektive kontingentforhøjelser og yderligere gældsætning og vil bortset fra gælden til Gældsstyrelsen ikke have flere udeståender. KB får nu efter et par omveje en sund økonomi efter flere års usikkerhed på regnskabsfronten.
 

mandag den 20. maj 19.30 - tekst & fotos Jan Andersen, Trekanten KIF 


to danske mestre, Mai Ginge Jensen og
Mik Stampe


top 4 hos herrerne, fra venstre Jesper
Agerbo S.A.S. (2), Mik Stampe Trekanten
KIF (1), Mikael Brændeskov Andersen
LBC (3), Mathias Grønne Ankerdal
Trekanten KIF (4)


top 3 hos damerne, i midten Mai
Ginge Jensen, Trekanten KIF


top 3 i mændenes double, fra venstre
Thomas Larsen og Jan Andersen Trekanten KIF - i midten Michael Brændskov Andersen LBC - Mik Stampe og Anders Lousdal Trekanten KIF
 

 
Trekanten KIF tog sig af både det individuelle danske dame- og herre-mesterskab

Der har været afholdt DM i single og double i aalborg i denne weekend. Og efter sidste weekend hvor det var en stor skuffelse for både spiller og klub må vi sige at vi tog revanche.
 
På herre siden havde vi hele 6 spillere med i kvartfinalen og på damesiden havde vi 3 spillere. Det viste sig hurtigt på herre siden, at Mik Stampe havde fået det rigtig ben ud af sengen. Han satte sig solidt på førstepladsen om søndagen, hvor han spillede med imponerende 1981 kegler på 8 serier som er 247 i snit, så han havde stor selvtillid med sig inden de afgørende serier mand mod mand.

Og som det jo går med folk, som har selvtillid - så går de på vandet og alt kan lade sig gøre. Det gjorde det også for Mik Stampe! Han vandt sin første kamp stort i mod Mikael B. Andersen og skulle så vente med at se hvem han skulle møde i finalen om guldet. Det viste sig hurtigt, at det blev en landsholdskammerat. Nemlig Jesper Agerbo, som havde vundet to kampe for at møde Mik
 
Den første serier var meget lige og Mik trak det kortest strå. Men da han var seedet som etter, så havde han en chance til. Og den greb han så han kunne kalde sig Dansk Mester 2019
 
På damesiden var der aldrig tvivl om at Mai Ginge Jensen skulle vinde det danske mesterskab. Mai førte fra start til slut og kan nu kalde sig både dansk mester og europamester i samme sæson. Mai blev ligeledes kåret til 'Årets Sportsnavn', hvilket er fuld fortjent efter to Europamesterskaber samt Europacuppen for mestrene.
 
Herudover blev Mathias Ankerdal nummer 4. Og selvom han tabte sin først finale kamp, så var han utroligt stolt over at han var så langt fremme i et felt med mange landsholdsspillere. Det lover rigtigt godt for hans fremtid på ligaholdet fra næste sæson
 
I double blev det på damesiden Mai Ginge Jensen og Kamilla Kjeldsen som blev danske mestre i meget overbevisende stil, da de vandt med over 200 kegler ned til nummer to. På herresiden blev Mik Stampe og Anders Lousdal nummer to, mens Thomas Larsen og Jan Andersen sluttede på tredjepladsen.
 
Det er simpelthen en fantastisk resultat for både spiller og for klubben! Vi er i klubben stolte over, at vores spillere er i stand til at rejse sig efter skuffelserne i hold DM sidste weekend, som tog hårdt på spillerne, udtaler Jan Andersen Sportschef

 

fredag den 10. maj 15.00 - tekst Kolding Kommune - arkivfoto sportK Lene Terp, her i spidsen for KoldingQ 3F
sommeren 2015

 
Lene Terp vender tilbage til Kolding. Men i NY funktion.

Den 1. juni vender et velkendt ansigt hjem til Kolding, når Lene Terp vender ”hjem til Kolding”. Denne gang er det ikke som fodboldtræner, men i stedet skal Lene have primær fokus på at løfte mulighederne for sportstalenter i alle idrætsgrene i en funktion som Sports- og Uddannelseskoordinator for Kolding Elite.
 

Lenes primære funktion vil være at tage hånd om talenterne i de svære år, hvor de bliver udfordret af stigende krav i form af ungdomsuddannelse samtidig med, at de begynder at konkurrere på seniorniveau. Der er mange ting, der skal spille sammen, og fra sommeren er der en kraftig stigning i antallet af sportstalenter under Kolding Elite på ungdomsuddannelserne, så der bliver i høj grad brug for Lenes færdigheder. Lene kommer med erfaring som talentchef på pigesiden i DBU, 3F ligatræner i KoldingQ, Lektor og rådgiver for elitesportsudøvere på UC syd.

 

Om ansættelsen udtaler Lene: ”Jeg glæder mig til at være med til at videreudvikle talent- og eliteidrætten i Kolding Kommune i samarbejde med atleter, trænere, ledere, institutioner og klubber. Og være med til på tværs af idrætter og funktioner at skabe et langtidsholdbart og sundt trænings- og udviklingsmiljø.”

 

Ansættelsen er et led i realiseringen af Talentrådet for Idræts strategi om at etablere Talenternes hus, hvor ekspertise om talentudvikling kan samles og være omdrejningspunkt for talenter, træner og ledere. Om ansættelserne udtaler Talentrådet for idræts formand Jesper Kjølhede: ”Vi har fået sammensat et stærkt team, som vi tror på kan realisere strategien. Ud over kompetencer som mentor for de unge kommer Lene med erfaringer vi kan bruge til at hjælpe med at løfte klubmiljøerne yderligere.”

 

Dermed overlades stafetten fra Kristian Bonde Sørensen, der har skabt et stærkt fundament at bygge videre på. Kristian vil i stedet få en funktion i Kolding Elite året ud med at videreudvikle eksisterende projekter. Kolding Elite har ligeledes stillingsopslag ude til fysiske trænere til besættelse fra det kommende skoleår. Funktionen skal dække fysisk træning for Kolding Elite og flere af de lokale samarbejdsklubber. Det er funktioner, der har været varetaget af eksterne konsulenter, men med dette initiativ bliver der nu større mulighed for at få klubbernes og Kolding Elites fysiske træning til at spille sammen.