august  
 

onsdag den 7. august 10.30 - pressemeddelelse fra Kolding Kommune Metropolis By the Marina er rammen om et
nyt samlende bomiljø for Koldings talenter


Fysisk træning er et af de væsentlige
tilbud for Koldings mange talenter

 
Stigende antal unge talenter benytter Kolding Elites tilbud

Antallet af atleter der er godkendt som Kolding Elite Atlet (KEA) er mere end fordoblet i forhold til det seneste skoleår. Flere af de nye atleter på ordningen er tilflyttere, og de gør derfor brug af det nye botilbud hos Metroplis By The Marina, der er en del af Talenternes Hus.

Talentrådet for Idræt og Kolding kommunes Fritids- og idrætsafdeling kunne i december 2018 fortælle om etableringen af Talenternes hus, hvor det eksisterende tilbud til kommunens talenter i idræt og musik blev udvidet med et botilbud og et udvidet samarbejde med byens ungdomsuddannelser.
 
De nye tiltag, og ikke mindst klubbernes vedholdende fokus på talentudvikling og KIF-Fodbolds tildeling af DBU’s ungdomslicens, har betydet, at antallet af atleter tilknyttet ordningen, Kolding Elite Atlet (KEA) er mere end fordoblet i forhold til det seneste skoleår.
 
Enkelte af de nye atleter på ordningen er tilflyttere til byens ungdomsuddannelser og klubber, og de gør derfor brug af det nye botilbud hos Metroplis By The Marina.

Det udvidede samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og botilbud suppleres af en pakke bestående af ekspertbistand omkring fysisk træning, fysioterapi, kostvejledning og sportspsykologi.
 
Som noget nyt er de to fysiske trænere, Thomas Padkær Petersen og Rasmus Bøving Hansen ansat i kombinationsstillinger for at sikre optimale rammer for den fysiske træning og koordineringen mellem træning i klubregi og den supplerende individuelle fysiske træning i KEA-ordningen, der tilbydes om morgenen og eftermiddagen.
 
De to trænere skal således varetage den fysiske træning og fysioterapien for Kolding Elite på Brændkjærskolen og ungdomsuddannelserne samt den fysiske træning for KoldingQ, KIF Fodbold, Kolding Tennis Klub, BK-Trekanten KIF og KIF Brydning.
 
Yderligere oplysninger om Talenternes Hus og Kolding Elite Atlet ordningen kan findes på:
www.kolding.dk/elite
og hos Kolding Elites Sports- og uddannelseskoordinator, Lene Terp, lente@kolding.dk, tlf. 79795174