sportK - fredag den 10. juni 2022 16.15 - tekst & fotos fra redigeret pressemeddelelse fra BK Trekanten KIF   


Den danske EM-trup i Helsingfors, fra venstre nr. 2 Mikkel Buus Sørensen med Mik Stampe og Thomas Larsen yderst til højre

Et lidt 'blandet EM' for BK Trekanten
MEDALJE : Thomas Larsen 'måtte nøjes' med EM-bronze i Helsingfors
  

Bowling EM, Helsingfors

I dag sluttet EM i Helsinki Finland, hvor koldingklubben BK Trekanten KIF havde hele tre spillere med. Men det blev dog ikke det store mesterskab, som både klubben og spillerne havde håbet på.

Mik Stampe, Mikkel Burs Sørensen og Thomas Larsen var udtaget til den danske trup, Mikkel som debutant og først med i truppen i sidste øjeblik, da en af Trekantens spillere, Tim Stampe, fik en skade weekend før afrejsen.

Mikkel fik dog en god start på EM, men havde svært ved at få sit spil til at køre 100 procent - måske set i lyset af det korte varsel og at han ikke havde haft den samme forberedelse, som de andre. Men trods alt blev det en godkendt debut og en samlet plads som nummer 34.

Mik Stampe fandt aldrig løsningen til de store resultater, der skal til ved et stort mesterskab. Og efter et spil 'på det jævne' måtte han tage til takke med en placering som nummer 43.

Thomas Larsen spillede derimod et flot EM og sikrede sig hele to medalje af bronze - én i disciplinen trio og en i 'All Event', hvor han faktisk var forsvarende europamester. Det skal dog siges, at niveau og resultater ved dette EM  var utroligt højt, så Larsen måtte trods snit på 227 point over de 24 serier altså i år 'nøjes' med en tredjeplads og bronze.

BK Trekanten KIF's sportschef Jan Andersen var både stolt.. og lidt skuffet.

- Vi er stolte over at klubben havde tre spillere udtaget til EM. Og det har været meget spændende at følge alle tre gennem turneringen, selvfølgelig med et super resultat af Thomas, hvor det har været tydeligt, at bowling er hans levevej. Mik manglede lige det sidste, men jeg er sikker på, at han nok skal komme stærkt igen til næste mesterskab. Mikkel gjorde en rigtig god entre i sin debut hvilket må være noget, han kan bruge frem over. Nu har vi lige et 'job' tilbage inden sommerpausen - nemlig medaljekampene i ligaen den sidste weekend i juni - og så håber vi og krydser finger for at Tim Stampe er helt over sin skade inden da.

De enkelte resultater fra stævnet kan findes hér : https://www.emc2022.fi/