sportK - lørdag den 11. juni 17.00 - tekst Ole Sørensen - friske fotos Ken Jepsen (c)  

En sejr 'at gå hjem på'
SIDSTE OPGAVE : ...før sommerpausen, hvor kun 'æren' var på spil for både KIF og Skive
  

Fodbold 2. division kvalifikationsspil, Kolding IF-Skive IK
 
Både hjemmehold og gæster kunne gå til dagens kamp fuldstændigt uden nerver. KIF ville slutte som nummer to i kvalifikationsspillet, Skive som nummer tre - uanset dagens resultat, hvor KIF vandt det omvendte opgør i april måned med 3-1. Så dagen i dag handlede udover 'æren' mest om at slutte fornuftigt af og dermed gå til sommerpause med de bedste 'minder'.

Og KIF startede kampen befriende offensivt. Thomas Jespersen sendte 'raketten' Dalton Wilkins afsted efter ni minutter, som tordnede bolden på stolpen. To minutter senere fandt Mike Vestergaard med en 'drømme-yderside' Victor Dahl, hvis følte hovedstød sendte Skives målvogter Anders Nørgaard Nielsen på overarbejde.

Desværre blev det indledende tryk på Skive dog tiltagende mindre, som halvlegen gik. Stadig med KIF i klart mest boldbesiddelse - men uden at det helt lykkedes at 'lokke' Skives bageste kæder langt frem for at skabe hullerne til Ngongo og Wilkins i KIF's front. I den anden ende af banen endte halvlegens eneste reelle forsøg imod mål i øvrigt et par meter over mål.. Så 0-0 efter de første 45 minutter.

Spillet ændrede sig ikke meget de første ti minutter af anden halvleg. Mest bemærkelsesværdigt var et rigtigt grimt frispark begået af Jacob Vetter godt tyve meter fra mål midt for. Det fik han fortjent gult for - og det efterfølgende frispark blev dyrt for gæsterne.


1-0

For det spark tog Mikkel Jepsersen sig af på allerfineste vis ved at banke bolden direkte og fladt i mål til en fortjent føring til KIF.

Herfra fulgte godt og vel en halv time uden noget som helst nævneværdigt. KIF fortsat mest på bolden - men uden at kunne finde eller skabe det rigtige rum. Gæsterne fra Skive fuldstændigt tandløse, reagerede på KIF's ageren. Måske var det det, der 'lullede KIF lidt i søvn - for pludseligt syv minutter før tid viste Skive tænder. Indskiftede Christoffer Petersen fik vristet sig fri og tvang Christopher Bobber Møller i KIF-målet ud i en fodparade. Returen fra ham endte for fødderne af Jacob Vetter, hvis afslutning fra små tyve meter tvang 'Bobber' ud i en ren 'TV-redning'. Blot minuttet senere fik Oliver Østergaard uforklarligt meget plads på højrekanten, hvor KIF kan prise sig lykkelige for, at hans lob over 'Bobber' endte i nettaget. KIF's målvogter blev i øvrigt af publikum senere valgt som 'kampens spiller'.

Og selv om kampens sidste ti minutter må siges at have tilhørt Skive, så blev det ved 1-0 til KIF.

NUTID & FREMTID

Efter sidste fløjt så træner Kristoffer Wichmann både tilbage - og frem.

- Indtil fem minutter før tid i dag, så holder vi Skive fra stort set ikke at have en chance. Og det har jo egentligt været kendetegnende for os i sæsonen, hvor vi pointmæssigt ender en fem-seks stykker i rækken og har rækkens bedste forsvar. Det fortæller, at der er en substans, hvis vi skal se fremad. Får vi alle skader klar og kan holde niveauet, så bliver vi et hold, der skal frygtes.

Jeg spurgte Wichmann på, hvad der nu skal forbedres spillemæssigt.

- Jamen vi skal videreudvikle det, vi gør - og blive endnu bedre til at turde at spille direkte. Når modstanderne tager højde for det, så skal vi kombinere. Og det er jo det, der har rykket os meget, at vi ikke kun har haft det ene i værktøjskassen. Vi skal blive bedre fysisk og skal kunne trykke endnu mere til modstanderne. Vi skal i endnu bedre form, være endnu stærkere.. det skal gerne blive vores DNA næste år. Og vi står klar! Vi har fået forlænget med næsten hele holdet til den kommende sæson, hvor vi gerne skal spille med om oprykning
 

Dermed er der altså sat punktum for sæsonen 2021/22 i fodboldens 2. division, hvor meget allerede var afgjort før sidste spillerunde. Næstved og Hillerød var sikre på de to oprykningspladser fra den pulje, mens KIF's venner fra Middelfart havde brug for et mindre mirakel for at beholde pladsen i 2. division.

Det mirakel udeblev - Middelfart tabte 3-0 hos Aarhus Fremad, mens Brabrand samtidig vandt 2-0 over FA 2000. Og dermed bliver det altså fynboerne og holdet fra Frederiksberg, der må tage den tunge gang ned i 3. division fra efteråret.

TAK for i år..!

KAMPEN I TAL
11. juni 2022
2. division kvalifikationsspil
Kolding IF - Skive IK 1-0 (0-0)
TILSKUERE : 711
           
        Issah Salou 15.
32. Dalton Wilkens        
        Christian Skou 45.
           
        Jacob Vetter 53.
54. Mikkel Jespersen 1-0      
56. Morten Ohlsen Hansen        
           
             
 
             
slutstillinger i de to 2. divisioner er lånt fra flashscore.dk