sportK - fredag den 12. maj 2023 22.00 - tekst & friskt foto Ole Sørensen (c)  


Justice Ohajunwa i 'fodbold-ballet' med André Jepsen i som tililende tilskuer

KIF er tilbage i ét-måls nederlagene
TO HALVLEGE SOM NAT OG DAG. : Men god KIF-afslutning rakte ikke til point
  

Fodbold jyllandsserie 1, Kolding IF-Esbjerg fB 2-1 (0-2)

KIF og dagens gæster Esbjerg fB er tabelnaboer i en tæt bund i jyllandsserie 1. Derfor var det yderst vigtige tre point, som vestjyderne tog med sig hjem efter de 90 minutter.

Gæsterne førte 2-0 ved pausen efter to flotte mål 'lige efter fodboldens ABC'.. Det første efter et hurtigt opspil i højre og et perfekt timet indlæg på panden af en fremstormende Rasmus Vilhelmsen. 2-0 omtrent efter samme opskrift - igen opspil i højre, men denne gang blev bolden tørt omsat med en behersket inderside, igen var målscoreren Rasmus Vilhelmsen.

Så det var en første halvleg, hvor Esbjerg set udefra var klart det bedste hold og fuldt fortjente sin pauseføring. Også selvom KIF faktisk sluttede halvlegen bedst, uden dog for alvor at true Esbjerg's mål.


I denne situation minuttet før pausen ville KIF grumme gerne have haft et straffespark. Det var der nu på ingen måde..

 
- Og det var desværre en rigtig dårlig halvleg fra vores side, som vi heldigvis fik vendt fuldstændigt om efter pausen. Dér talte jeg de åbne chancer op til 8-3 i vores favør, men vi havde ikke rigtigt tur i vores afslutninger, ærgrede KIF-træner Michael Krogh sig efter sidste fløjt.

KIF fik dog reduceret til 1-2 godt tyve minutter før tid, hvor Kristian Lønvig på kanten af feltet modtog bolden med ryggen mod mål, men fik sig vendt og flot sparkede bolden i mål. I øvrigt i en undertalsperiode, hvor Oliver Buhl afsonede ti minutter for et gult kort. Men ved 1-2 blev det desværre...

- Og det var ganske enkelt træls at tabe med ét mål igen. De kampe, vi har tabt, har alle været efter at vi er blevet overhalet i slutfaserne. I dag var vi klart det bedste hold efter pausen - og Esbjerg gik og små-smilede over alligevel at have fået alle tre point efter sidste fløjt. Men om ikke andet, så har anden halvleg givet os noget positivt at tage med os til vores næste opgave, der venter næste lørdag i Tønder, mente Krogh.