sportK - lørdag den 13. maj 2023 15.00 - tekst & friskt foto Ole Sørensen (c)  


Hyldest til Jacob Andersen efter føringsmålet til 1-0

KB fik en klar revanche over bundholdet Horsens Freja
NOGET ROD ! : Men KB rodede klart mindst og vandt både stort og fortjent
  

Fodbold jyllandsserie 2, Kolding B-Horsens Freja 5-0 (2-0)

Nyd lige stillingen i pulje 5 efter dagens klare sejr på Mosevej...

for godt nok var det bundholdet, der gæstede 'de blå'. Men sådanne kampe skal jo også først 'lige' vindes.. Og det kan man roligt også sige, at KB gjorde ! Endda i en sådan grad, at jeg længe efter sidste fløjt sad og spekulerede på hvordan den omvendte kamp i Horsens endte med KB's eneste nederlag i foråret.

Nå.. der var såmænd blot spillet to minutter, da det første gang bankede alvorligt på foran gæsternes mål. Rune Nautrup og Jesper Fogh Sørensen - men ingen scoring. Til gengæld var Horsens fuldstændigt ud af det blå ved at komme på 0-1 efter ti minutters spil, da det dukkede en åbning op tværs gennem KB's midtbane. Men her stod målvogter Frederik Bach Jensen helt rigtigt og fik afværget forsøget til et hjørnespark. Og så gik det ellers stærkt i den anden ende.

Minuttet senere havde Rune Nautrup et langskud ved siden af mål. Og to minutter senere kom målet. KB fik et hjørnespark, hvor Jakob Andersen nåede højest og headede KB i front. Målet vækkede åbenbart Horsens, som meget gerne ville ha' et straffespark omkring den halve time, da Sabao Quame gik lidt hårdt til en tackling i feltet. Nærmest i den direkte kontra reddede en fodparade fra målvogter Andreas Christensen på Jesper Fogh Sørensen's forsøg Horsens fra at komme yderligere bagud. Det varede nu ikke længe..

Et opspil i højre blev lagt tilbage for fødderne på Oliver Krøller, som sikkert bankede bolden i mål fra kanten af feltet. Men igen var Horsens ved at give KB pause-theen galt i halsen, hvor Frederik Bach Jensen igen fik afværget den åbne chance med en fodparade. Så det blev ved 2-0 ved pausen.

2. halvleg er hurtigt fortalt. KB 'mosede' på fra start og skabte chancerne. Kønt var det bestemt ikke - men de blå skal have stor ros for sit presspil på alle gæsternes boldbesiddelser, som sjældent kunne fremvise tre sammenhængende afleveringer. Modsat KB, som gang på gang bragte Horsens på glatis med hurtige 1-2 kombinationer. Og så faldt målene ellers som perler på en snor i de sidste ti minutter.

Rune Nautrup bankede bolden ind fra kanten af feltet til 3-0, Buley gjorde det uendeligt let til 4-0, da en ny afslutning fra Nautrup blev bokset ud i fødderne på hele tre umarkerede KB-spillere, hvor Buley blot skulle sætte sidste fod på bolden. Og så blev det også 5-0 fire minutter før tid på et mål af Huseyin Øzcan. Hér 'gad' de 70-80 fremmødte tilskuere på tribunen ikke engang at klappe mere...

Summa summarum : KB topper fortsat pulje fem med blot et enkelt nederlag på kontoen. Og mindst lige så glædeligt er, at spillet (især 1-2 kombinationerne) sidder hvor de skal. Ros på min blok til Rune Nautrup, for konstant at binde midtbane og angreb sammen. Ros også til wing-backen Sabao Quame for altid at være spilbar - og knokkelstærk i tvekampe. En smule ros også til Huseyin Øzcan - en spændende spiller, som dog forivrer sig for tit og forsøger for meget på egen hånd.

KB spiller igen torsdag eftermiddag ude imod Broager.